Izrada CMS-a (Content Management System)

CMS (Content Management System) je sistem za upravljanje sadržajem. Praktično, CMS vam nudi mogućnost jednostavnog ažuriranja, tj. održavanja web sajta. Kada web sajt ima implementiran CMS ne morate poznavati web tehnologije da biste menjali sadržaj vašeg sajta. Sve je veoma prosto i jednostavno.

Kako upravljate sadržajem?

Kada isporučujemo CMS, vi dobijate jedan administratorski panel za upravljanje web sajtom. Administratorski panel koji dobijete je lagan za upotrebu i nije vam potrebno nikakvo znanje programiranja ili slično da biste se snašli. Takodje, adiministratorski panel je i na srpskom jeziku pa vam i to olakšava posao, ukoliko se ne snalazite baš dobro sa engleskim.

Upotreba našeg CMS-a je veoma lagana. Logujete se na pomenuti administratorski panel preko interneta. U tom panelu imate definisane delove vašeg sajta. Odaberete deo koji želite da izmenite i samo menjate sadržaj, kao da kucate word dokument. Recimo, imate deo na sajtu "Vesti". Sve što treba je da udjete u deo "Vesti", odaberete opciju "Dodaj novu vest" recimo, unesete naslov i sadržaj kao u wordu, i kliknete OK. I već ste postavili novu vest na vaš sajt!

Mogućnosti CMS-a

m2-webs vam nudi izradu najjednostavnijih do najkompleksnijih CMS-a sistema. CMS se pravi prema vašim zahtevima upravo onako kako vama najviše olakšava ažuriranje web sajta. CMS može biti i najjednostavniji, kao što je recimo sistem za samostalno ažuriranje i dodavanje vesti na sajtu, zatim, to može biti sistem za ažuriranje postojećih stranica. Nešto kompleksniji CMS sistemi su oni koji omogućavaju nešto složeniju komunikaciju sa posetiocima sajta, koordinaciju i kolaboraciju, sve u zavisnosti od vaši zahteva. Najsloženiji CMS sistemi vam nude mogućnost potpune kontrole web sajta, dodavanje novih stranica, izmena navigacije i svih ostalih elemenata sajta.

Naravno, složenost CMS-a koji vam je potreban ima ogroman uticaj na cenu izrade web sajta i može se kretati od 30 eur pa naviše.

Da li vam je potreban CMS?

CMS vam je potreban ukoliko imate potrebe za učestalim izmenama web sajta, dodavanjem novih sadržaja, izmenama postojećeg... CMS je takodje potreban, u slučajevima kada želite da izradite neki sistem interakcije sa posetiocima sajta, gde će CMS da definiše princip rada pomenutog sistema.

Medjutim, u nekim slučajevima CMS vam i nije potreban. Nema potrebe da naručujete izradu najsloženijeg CMS-a a sve što ćete raditi je 2 puta godišnje izmena vesti na naslovnoj strani. U tom slučaju, isplativije je da administrator ili web dizajn firma radi održavanje sajta... U suštini, tek nakon što se utvrdi koji su vaši zahtevi može se i utvrditi nivo složenosti CMS-a i isplativost istog.

Implementacija CMS-a u postojeći sajt

Ukoliko posedujete web sajt i želite da imate mogućnost samostalnog ažuriranja sadržaja, nudimo vam mogućnost izrade i implementacije CMS-a u postojeći sajt. Sajt može ostati potpuno isti, a vi ćete dobiti mogućnost da delove sajta koje želite samostalno da ažurirate možete putem našeg CMS-a da odradite za samo par minuta i bez znanja programiranja. Za detalje i više informacija, kontaktirajte nas!