Izrada flash web sajtova

Izrada flash web sajtova je pravi izbor za vas ukoliko dizajnom i vizuelnim efektima želite da fascinirate Vaše posetioce. Za razliku od klasičnih sajtova, flash web sajtovi deluju mnogo "življe" i dinamičnije. Ovaj tip web sajta takodje pruža neverovatno mogućnosti, jer uz pomoć flasha možete kreirati web sajt ili aplikaciju kakvu god da zamislite. Flash web sajtovi imaju mnogo prednosti, ali takodje i svoje mane:

Prednosti flash web sajtova

Prednost flash web sajta je, na prvom mestu, sam vanserijski izgled. Flash sajtovi izgledaju živo i aktivno. Takodje, pružaju ogromne mogućosti interakcije sa korisnicima i, praktično, možete napraviti bilo kakvu web aplikaciju korišćenjem flasha. Veoma važno, kada je budućnost u pitanju, predvidjanja su takva da se flashu smeši uspešna budućnost i pobeda nad konkurentnom, javom. Flash vidjate na svakom koraku, kao što su youtube i facebook aplikacije, čija osnova je flash.

Mane i nedostaci flash web sajtova

Iako ima dosta prednosti, takodje ima i dosta mana kada su flash sajtovi u pitanju. Recimo, google i ostali pretraživači ne umeju baš najbolje da čitaju sadržaj flash sajtova pa ste, ukoliko posedujete flash web sajt, osudjeni na slabije pozicije na pretraživačima, a samim tim gubite i posećenost koja dolazi sa istih. Naravno, moguće rešenje je u vidu izrade html verzije postojećeg sajta.

Još jedna od mana je nešto komplikovanije ažuriranje i izmena dizajna. Nisu izmene toliko komplikovane, već su kod klasičnih sajtova mnogo lakše. Takodje, obično su flash sajtovi i nešto "teži" i sporiji, što će odvući posetioce sa sporijom internet vezom.

Da li je flash web sajt pravi izbor za Vas?

Flash web sajt je dobar izbor ukoliko ne planirate da vam posećenost uveliko zavisi od pozicije na pretraživačima. Web sajt je pravi izbor ukoliko ste već stekli ime/brend i želite da se u najboljem svetlu prikažete na internetu. Medjutim, ukoliko planirate razvoj i marketing putem interneta, flash sajt i nije baš dobar izbor. Takodje, ukoliko imate stalne i česte posetioce, flash web sajt ume i da "dosadi". Na prvi pogled, izgleda fascinantno ali nakon odredjenog perioda korišćenja, posetioce više ne zanima sam izgled već funkcionalnost sajta.